Basiscursus GLI

Basiscursus GLI

Fysiotherapeutische interventies zijn van grote waarde in deze veranderende maatschappij en gezondheidszorg. We dragen bij aan een betere gezondheid, betere zorg én het voorkomen van duurdere vormen van zorg. Fysiotherapeutische interventies zijn bedoeld voor mensen met beweegproblemen én voor mensen met (een hoog risico op) een chronische aandoening. Daarnaast ondersteunen we kwetsbare mensen die hulp nodig hebben om hun beweeggedrag, leefstijl en gezondheid te verbeteren. De interventies zijn gericht op zelfmanagement en leefstijlverandering. 

In 2009 heeft het Zorginstituut het rapport ‘Preventie bij overgewicht en obesitas: de gecombineerde leefstijlinterventie’ uitgebracht. In dit rapport concludeerde het Zorginstituut dat een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) dé effectieve interventie bij overgewicht en obesitas is. Het ZIN stelde vast dat de GLI voldoet aan de stand van de wetenschap en praktijk. De GLI is daarom in 2019 in het basispakket gekomen. De toenemende vraag naar professionals, die mensen individueel ondersteunen om zelfstandig en duurzaam een actieve leefstijl te onderhouden, biedt dus volop kansen voor de fysiotherapeut!

Samenwerking met uitvoerders op het gebied van leefstijlcoaching en diëtetiek is belangrijk wil het programma effectief zijn. Maar om mensen daadwerkelijk in beweging te krijgen, is er verbinding nodig met de invulling van het sociaal domein vanuit de gemeente. Denk hierbij aan samenwerkingen met sportverenigingen. Een aantal fysiotherapiepraktijken in onze regio hebben ervaring opgedaan met beweegprogramma’s en met deze domein overstijgende samenwerkingen.

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis biedt de mogelijkheid om de GLI in te kopen. Zij stelt echter wel een aantal eisen aan de uitvoerders van de GLI. Zo moeten fysiotherapeuten en diëtisten beschikken over de competenties van een HBO-leefstijlcoach en geregistreerd staan in de vigerende registers.

Fynon biedt in samenwerking met ViaPerspectief een scholing aan die plek geeft aan 21 fysiotherapeuten. De scholing is geaccrediteerd voor 39 punten bij het CKR en 27 punten voor het Keurmerk! Praktijken die lid zijn van Fynon, krijgen als eerste de keus om zich in te schrijven en kunnen profiteren van een mooie korting!

Je leest hier meer over de cursus.

Deze cursus zal online plaatsvinden op de volgende dagen/tijden:

dag 1: 27 mei (9:00 – 12:30) + 3 juni (9:00 – 12:30)

dag 2: 17 juni (9:00 – 17:00)

dag 3: 24 juni (13:30 – 21:30)

dag 4: 6 juli (13:30 – 21:30)

De kosten zijn: €895,- per persoon

  • Na aanmelding via info@fynon.nl wordt er eerst een opgave lijst gemaakt. Fynonleden die reeds participeren in het DM-zorgtraject zullen voorrang krijgen.
  • Er zal definitieve inschrijving volgen door het invullen van het toegezonden inschrijfformulier en het voldoen van de kosten.