Diabetes (DM II)

Diabetes Type II

DM II is een aandoening die in toenemende mate voorkomt, in Nederland, waarbij conditieverlies en overgewicht kunnen optreden. De meest recente onderzoeken laten zien dat bewegen een positief effect heeft op de fysieke conditie, ziektevoortgang en de levenskwaliteit bij mensen met hartfalen. Een fysiotherapeut met kennis van DM II is specifiek in staat om de juiste begeleiding te bieden.

 

Fysiotherapeuten die zijn aangesloten bij de zorggroep Fynon, voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Fysiotherapeuten bij de zorggroep Fynon werken volgens update richtlijnen, zijn specifiek geschoold op het gebied van Diabetes type II en hebben voldoende ruimte en middelen in de praktijk om de behandeling uit te voeren. Daarnaast hebben fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij het Fynon korte lijnen met de fysiotherapeuten en specialisten in het ziekenhuis.

 

Fynon kent in de regio´s verschillende fysiotherapie praktijk die hierin gespecialiseerd zijn. Kijk bij het ledenoverzicht waar een praktijk, die aangesloten is bij Fynon, zich bevindt.