In het Vechtdal kennen we Vitaliteitsteams. Deze teams bestaan uit verschillende professionals die inwoners graag helpen om een gezonde leefstijl te bereiken én te behouden. Dat doen ze aan de hand van de gecombineerde leefstijlinterventie ‘SLIMMER’. De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) helpt volwassenen met overgewicht meer te bewegen en gezond te eten.
Mensen die hiervoor in aanmerking komen krijgen dit voor 100% vergoed vanuit de basisverzekering zonder dat er een eigen risico of bijdrage van toepassing is.
Informatie voor deelnemers Aanbieders
Er zijn verschillende GLI-programma’s. De vitaliteitsteams in het Vechtdal werken met de GLI SLIMMER. Dat is een traject, van twee jaar met individuele coachgesprekken en groepsbijeenkomsten, waarbij deelnemers advies en begeleiding krijgen bij:
Een deelnemer doorloopt dit programma in een groep van tussen de 10 en 15 deelnemers waarmee ze twee jaar lang een vaste groep blijven. Zo doen ze het echt samen, kunnen ze elkaar stimuleren, van elkaar leren en elkaar ondersteunen. Bekijk het volledige programma.
De GLI’s zijn bedoeld voor mensen met:
Er zijn verschillende vitaliteitsteams waar patiënten terecht kunnen. Zie hier een overzicht van de teams. Als huisarts of specialist kan je de patiënt doorverwijzen naar het juiste team. Als huisarts kan dat via Zorgmail of Zorgdomein, als specialist binnen het Saxenburgh kan dat via HiX waarna de patiënt vervolginformatie krijgt.
In de vitaliteitsteams werken leefstijlcoaches, fysiotherapeuten, diëtisten, beweegcoaches en sociaal werkers samen aan het verbeteren van de gezondheid en het verminderen van overgewicht van deelnemers. Samen nemen ze de patiënt aan de hand op weg naar een gezonde leefstijl. De professionals in het team zijn opgeleid volgens het gedachtegoed Positieve Gezondheid en passen dit toe in het behandeltraject.
Voor inhoudelijke vragen over de GLI kun je terecht bij de verschillende aanbieders. Voor overige vragen kun je terecht bij Fynon.